У Музеї мініатюри з'явилася мінікопія Церква Миколи Набережного на Подолі

Відтепер у Музеї мініатюри Miniland.UA з'явилася мініатюрна копія Церкви Миколи Набережного, розташованої на Подолі.

Про це повідомили на сторінці закладу. 

За словами творців макету, церкву втілили у масштабі 1:87. Аби побудувати її на макеті, спеціалісти зробили ретельні обміри справжнього храму.

"Каркас будівлі виконано з картону, стіни вручну вирізані з ПВХ, декоративні елементи створено з цупкого паперу, а от капітелі "виростили" на 3D принтері. І улюблена "фішка" — всередині є електричне освітлення, завдяки чому церква велично виглядає у темряві", — зазначають автори мініатюри. 

За свою майже тисячолітню історію споруда пережила як мінімум три "реінкарнації". Перші згадки про церкву, зведену на честь Миколи Чудотворця, з’являються ще у XI ст. Будівля тоді була дерев’яною. Перший мурований храм постав на її місці у 1772-75 роках за сприяння мецената Івана Григоровича-Барського. Втім, вже скоро церква постраждала від великої пожежі 1811-го року. Після цього розписувати інтер'єри довелося практично з нуля.

За радянських часів у церкві зберігали кіноплівки та проводили концерти. У 1972 році під час реставрації внутрішнього оздоблення, майстри знайшли автентичний розпис 18 століття із зображенням української старшини в козацьких строях. 

Нагадаємо, на макет Miniland.UA додали мінікопію найстарішого кінотеатру Києва. 

У Києві хочуть зробити міні-макети трьох туристичних об’єктів за 1,8 млн грн