У Міноборони розповіли, які регіони України є цілями росії
Фото: cedos.org.ua

Попри відведення російських військ з деяких територій України, все ще залишається великий ризик ескалації в інших регіонах. Які саме області та міста можуть стати наступними цілями окупантів, розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Вона відзначила, що відведення військ з частини регіонів не означає капітуляцію ворога — таким чином він просто перегруповується для наступного потужного удару.

"Попри те, що Київська область, Чернігівська і навіть із Сумської сьогодні відбувається переміщення і вивід, насправді це не означає його капітуляцію. Насправді ворог концентрує свої сили в інших регіонах. Частину військ виводить до Білорусі і там їх укріплює, перегруповує, там укріплює особовий склад", — пояснила Маляр.

За її словами, на сьогодні залишається висока небезпека наступу в східних областях України, тому що зараз це — основна ціль путіна.

"І Харків, Харківська область, Донецька область, Луганська область. Ми знаємо страшну історію, те, що зараз відбувається з Маріуполем, це — також ціль ворога. Є ракетні удари вже і по Одесі", — додала вона.

Нагадаємо, раніше спікер Міноборони Олександр Мотузяник заявив, що російські окупаційні війська готуються оточити українські сили Операції Об'єднаних сил та захопити Харків. За його словами, зараз противник посилює угруповань військ західного і південного військових округів у Слобожанському і Донецькому операційних районах. 

Спротив російській окупації, день 40