У метро Києва запустили другий вагон з Варшави: де він курсуватиме

Сьогодні, 4 квітня, у метро Києва запустили другий поїзд червоно-білих вагонів з Варшави. Він курсуватиме на зеленій гілці столичного метрополітену.

Про це повідомив київський міський голова Віталій Кличко у Telegram.

У метро Києва запустили другий вагон з Варшави: де він курсуватимеПерший поїзд з 60 польських вагонів метро ввели в експлуатацію в листопаді 2023 року. Його під'єднали до традиційних для столиці синіх вагонів.

У метро Києва запустили другий вагон з Варшави: де він курсуватимеМер зазначив, що наразі працівники метро проводять експертизи 58 польських вагонів. Частина з них використовується як "донори" для обслуговування та капремонту київського метро, інші додадуть до рухомого складу наявних потягів.

У метро Києва запустили другий вагон з Варшави: де він курсуватиме"Вже тривають роботи з адаптації 2 вагонів, що стануть частиною третього польського поїзда. Його вихід на лінію запланований до кінця літа цього року", — наголосив Кличко.

У метро Києва запустили другий вагон з Варшави: де він курсуватимеРухомий склад метрополітену, який в Польщі вивели з експлуатації, Київ отримав безкоштовно. Це відбулось в рамках технічної допомоги від польських колег.

Нагадаємо, що на усіх станціях метро посилять безпекові перевірки.

Як проходять роботи на пошкодженій ділянці тунелю біля станції метро "Деміївська": фото