У метро Берліна показують фото з київської та харківської підземок
Фото: n-ost.org

У метро Берліна відкрилась експозиція "Наступна станція: Україна", присвячена реаліям війни в Україні. Її організувала журналістська мережа N-ost, що освітлює події у Східній Європі.

На трьох станціях берлінської підземки показують фотографії українців, які ховаються від обстрілів у київському та харківському метро, бо воно є найбезпечнішим місцем під час російських атак. Таким чином організатори хочуть привернути увагу мешканців Берліна до реалій, у яких живуть українці.

Представлені фотографії були створені фотографами Максимом Дондюком (Україна), Павлом Дорогим (Україна), Сергієм Коровайним (Україна), Єнджеєм Новіцьким (Польща) та Емілем Дуке (Німеччина). Самі світлини можна побачити за посиланням.

"На цих знімках берлінці побачать звичайних людей, які ховаються на станціях, намагаючись вести там своє повсякденне життя. Це — сім’ї, які живуть у вагонах; діти та домашні тварини, які граються на платформах; люди похилого віку, які весь час сидять під землею, бо їм важче пересуватися; і музиканти, які влаштовують концерт на одній зі станцій", — кажуть організатори.

Виставка у берлінському метро триватиме до 24 листопада. Фотографії можна буде побачити на станціях лінії U8 Rosenthaler Platz, Gesundbrunnen та Möckernbrücke. На останніх двох експозиція запрацює з 15 листопада.

Нагадаємо, у Нью-Йорку відкрилася виставка українських фотографів Мстислава Чернова та Євгена Малолєтки, присвячена Маріуполю. Ці фотографи були єдиними журналістами, які перебували в оточеному росіянами місті та могли показати світу правду про те, що там відбувається.

"Квітка демократії": у Берліні відкрили мурал, присвячений Україні