У Мельбурні створили мурал, який образив усіх українців

У австралійському місті Мельбурн з'явився мурал, на якому художник зобразив українського та російського солдатів, які обіймаються.

Про це повідомив Посол України в Австралії Василь Мирошниченко на своїй сторінці у Facebook.

Нещодавно відкритий мурал у Мельбурні, на якому зображені російський і український солдати, які обіймаються, є вкрай образливим для всіх українців. Художник поняття не має про російське вторгнення в Україну, і його розчаровує, що це зроблено без консультацій з українською громадою в Мельбурні.

Цей мурал ніби показує, що якби російський та український солдати обійнялися, то війна б закінчилася та не було б ніякої загрози ядерної війни. Це спроба применшити жахливість російського вторгнення в Україну. 

Це створює відчуття фальшивої еквівалентності між жертвою та агресором. Василь Мирошниченко наголошує на тому, щоб його негайно видалили.

Натякати, що Україна повинна обійняти свого гнобителя, є глибокою образою, яка применшує більшу проблему — жорстокість російської армії, її поводження з цивільним населенням, її військові злочини та її небажання вести переговори, якщо Україна не відмовиться від своєї незалежності 

Він також навів приклад, щоб було, якби на картині були зображені ґвалтівник і жертва, які обіймаються. Це б образило переконання будь-якої порядної людини. Той, хто підтримує саме "такий мир", той підтримує зло і схвалює дії росії.

Стефан Романів закликає ЗМІ поширити цю інформацію та видалити мурал.

У Чикаго з’явився стінопис на честь України