McDonald's відмовився від пластикових столових приборів: їх замінять на дерев'яні

У ресторанах McDonald's більше не використовуватимуть пластикові столові прибори. Ложки для морозива замінять на дерев'яні, а кришки для напоїв видаватимуть тільки для замовлення на виніс.

Про це повідомили у пресслужбі закладу.

Зокрема, у березні компанія відмовилась від використання пластикових кришок для стаканів. Після тестового періоду у львівських ресторанах, екоініціативу розгорнули в усіх українських McDonald's. Напої в стаканах, які продаються для споживання всередині закладу McDonald's, окрім чаю та гарячих напоїв у складі Хеппі Міл, подаватимуться без кришок.

Водночас у компанії зазначили, що усі кур'єрські замовлення та на виніс здійснюватимуться в закритих стаканах. Також, за потреби, клієнти можуть попросити кришку у працівників закладу.   

Замість пластику для виготовлення ложок використовуватимуть природний матеріал — березу. Ця деревина не має вираженого смаку й не псує смак страв. Постачальники матеріалу застосовують стратегії відновлення та збереження лісових екосистем.

"Втілення цієї ініціативи дасть змогу зменшити використання пластику на 40 тонн щорічно", — підкресли у пресслужбі.

Крім того, у компанії відмовились від використання гумових рукавичок у виробничій зоні, які були запроваджені на вимогу уряду під час пандемії COVID-19. Це дозволить зменшити використання гуми в середньому на 70 тонн щорічно.

Ще одна екологічна ініціатива — відмова від паперових вкладок для таць. Це допоможе зберегти 100 тонн паперу на рік. "Нині реалізується пілотний проєкт у ресторанах McDonald's у Вінниці, який отримує схвальні відгуки серед клієнтів ресторанів, а далі він масштабуватиметься на всю країну".

Нагадаємо, що у 2021 році в закладах McDonald's сортування та перероблення пакування. На сортувальних станціях відходи розділяються на папір, пластик, стаканчики, рідину та інше, далі вони йдуть на переробку, адже багато матеріалів можна використовувати повторно.

До кінця 2025 року компанія має зобов’язання повністю перейти на використання всіх пакувальних матеріалів з поновлюваної сертифікованої сировини, а також сировини, яку можна використовувати повторно.

Раніше ми писали, що у 20 км після виїзду з Києва відкрили новий McDonald's.

У Броварах зрізали алею каштанів, щоб побудувати McDonald's: що кажуть у закладі харчування