У Маріуполі окупанти вбили 25 тисяч людей, в основному цивільних — брифінг полку "Азов"
Скріншот із відео

Бійці полку "Азов" просто зараз проводять брифінг із "Азовсталі" в захопленому російськими окупантами Маріуполі. Захисники розповідають про боротьбу з військовими рф та евакуацію населення із "Азовсталі". 

За словами заступника командира полку "Азов" Святослава ("Калина") Паламара, на території заводу є безліч загиблих військових та цивільних. Зокрема, під час евакуації мирних жителів із заводу "Азовсталь", загинули три бійці, ще шестеро військових отримали поранення. 

Водночас офіцер управління розвідки "Азову" Ілля Самойленко зазначив, що наразі російські військові вбили у Маріуполі понад 25 тисяч людей. В основному йдеться про цивільних громадян. 

"Захоплення Маріуполя триває останні 2,5 місяці. Ситуація така, якої ще не було в історії. Така осада і таке захоплення відбувалося так довго, з такою кількістю жертв серед військових ворога, так і значних втрат серед мирного населення. Найбільше розбиває мені серце те, що відбувається евакуація невеликих груп. Політики відзначають невеликі перемоги — евакуацію від десятків до сотень людей, водночас понад 25 тисяч людей було вбито російською армією", — розповів Самойленко. 

Він також додав, що за цей час українські бійці вбили у Маріуполі 2,5 тисячі російських військових, ще 5 тисяч окупантів поранили. Також у місті знищили понад 60 танків і пошкодили ще 30, а також знищили 10% артилерійських систем окупантів. 

Спротив російській окупації, день 74