У Маріуполі окупанти просувають свого «мера»

4 квітня в Маріуполі за підтримки російських військових «призначили» так званого «мера» міста. Ним став представник опзж костянтин іващенко.
Про це заявили у Маріупольській міськраді. У повідомленні міськради наголосили, що російські військові спочатку розбомбили місто Маріуполь, а потім «вирішили поставити своїх маріонеток».
Серед інформаторів і колабораціоністів там називають такі імена: іващенко костянтин володимирович, хаджинов дмитро михайлович, хармишев євген олександрович, сотнікова наталя анатоліївна та карпенко олена василівна. За інформацією міськради, саме ці покидьки не просто підтримали окупантів, а виступали інформаторами ворожої армії та фактично корегували обстріли критичної цивільної інфраструктури з перших днів війни. Усі відомості про них вже передані до СБУ. 

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у коментарі для «Новин Приазов’я» розповів, що йому відомо про «новопризначеного» російськими військовими Костянтина Іващенка.
«Це один із гендиректорів «Азовзагальмашу», той, що був дотичний до його розграбування фактично. І всі ці роки за ним бігали його люди, бо заборгованості із зарплати – мільйони. У 2020 році він балотувався від фракції ОПЗЖ, але головне – інше. В депутатському корпусі маріупольському від цієї ОПЗЖ – це прямий зв'язок із Петром Івановим. Це фактично автор «русской весны», який був депутатом міськради і який сприяв російській окупації, і він намагався зробити революцію, очолити секретаріат та стати мером ще у 2014 році. Це кримінальний авторитет. Але коли місто було деокуповане у 2014 році, він виїхав в Крим. За нашою інформацією, і зараз там перебуває. Але це політична зона впливу росіян – то він є її координатором і куратором».