У Маріуполі морські піхотинці змогли прорватися до полку "Азов"
Фото: facebook.com/36obrmp

В оточеному російськими окупантами Маріуполі підрозділи 36-ї бригади морської піхоти змогли прорватися на з'єднання з полком "Азов". Це підтвердив радник голови Офісу президента Олексій Арестович.

Він розповів, що морські піхотинці змогли з'єднатися з полком "Азов" після складного та дуже ризикованого маневру. В результаті "Азов" отримав суттєве підкріплення, а 36-а бригада уникла розгрому частинами та отримала додаткові можливості, фактично отримавши другий шанс.

"Захисники міста, тепер спільно, серйозно зміцнили свій район оборони. Загалом система оборони міста приросла і зміцнилася. Ось що буває, коли офіцери не втрачають голову, а твердо зберігають керування військами", — зазначив Арестович.

Раніше про прорив 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Бєлінського повідомляло видання "Преступности.НЕТ" з посиланням на одного з офіцерів бригади.

За словами офіцера, попри велику складність, спецоперацію було проведено успішно.

"Я не можу розповісти вам деталі, але можу сказати, що зараз ми з'єдналися з полком «Азов». Вийти вдалося декільком сотням морських піхотинців, у тому числі й пораненим", - розповів той.

За інформацією видання "Новинарня", яке посилається на військовослужбовця, що мав зв’язок з офіцером 36-ї бригади, досить велика кількість морпіхів могла потрапити в полон до росіян та бойовиків самопроголошеної "днр". Серед них — багато поранених, зокрема таких, що не могли пересуватися. Їм бракувало боєкомплекту. 13 квітня міноборони росії заявило, що частина військовослужбовців 36-ї бригади морської піхоти "добровільно склали зброю та здалися в полон".

Спротив російській окупації, день 49