У Мархалівській гімназії під Києвом будують протирадіаційне укриття: що вже зробили

На території Мархалівської гімназії у Фастівському районі Київщини продовжують будувати протирадіаційне укриття за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Про це повідомляє КОВА у Telegram.

У Мархалівській гімназії під Києвом будують протирадіаційне укриття: що вже зробилиБудівництво розпочали у жовні 2023 року. Спочатку будівельники розчистили територію, демонтували старі приміщення та викопали котлован. Станом на сьогодні усі монолітні роботи виконані у повному обсязі. Зокрема, звели стіни, колони, встановили плити перекриття, збудували перегородки та облаштувати сходи. Роботи виконуються з урахуванням вимог безбар’єрності.

У Мархалівській гімназії під Києвом будують протирадіаційне укриття: що вже зробилиКрім того, вже прокладені зовнішні комунікації — водопостачання, водовідведення, теплопостачання та електропостачання. Наразі триває робота з внутрішнього оздоблення приміщень та електротехнічні роботи. Найближчим часом розпочнуть встановлювати вентиляційні канали та встановлювати сантехніку. 

У Мархалівській гімназії під Києвом будують протирадіаційне укриття: що вже зробилиМайбутнє укриття площею 365,64 м² буде розраховане на 235 людей. Це дозволить закладу працювати в очному режимі. Крім того, воно матиме подвійне призначення — для навчання та проведення гуртків. 

Нагадаємо, у новому навчальному році школам Києва та області рекомендують організувати освітній процес максимально в очному форматі. 

У школах Київщині запускають проєкт "Служба освітньої безпеки": подробиці