У Лондоні на Новий рік лунала Стефанія

У Лондоні під час гучного святкування Нового року пролунала пісня "Стефанія", яка стала переможною для українського гурту Kalush Orchestra на Євробаченні 2022. Про це повідомляє BBC.

Українська пісня стала частиною масштабної святкової програми з феєрверками, яку влаштували у столиці Великої Британії з нагоди зустрічі 2023 року.

Під час програшу "Стефанії" знамените оглядове колесо London Eye, розташоване на березі річки Темза, підсвітили кольорами українського прапора, а в небо запустили жовто-блакитний салют. Також пролунали слова підтримки України.

Окрім пісні Kalush також звучали хіти таких виконавців як Stormzy, Calvin Harris, Rihanna, Kylie Minogue і Madness, а закінчилось шоу традиційним Auld Lang Syne.

Також організатори святкового шоу віддали данину пам’яті покійній королеві Єлизаветі II: десятки дронів спочатку утворили у небі форму корони, потім напис ER II, а після цього зобразили знайомий кожному британцю профіль покійної монархині на величезній монеті.

Це було перше масштабне святкування Нового року у Лондоні з 2019 року — у 2020-му та 2021-му роках масові заходи не влаштовували через пандемію ковіду. За словами мера Лондона Садіка Хана, 12-хвилинний феєрверк на березі Темзи був найбільшим у Європі.

Раніше ми повідомляли про те, що гітаристу культового гурту Queen Браяну Мею присвоїли лицарський титул. Почесне звання йому надав Король Великої Британії Карл III під час традиційних новорічних нагороджень.

Слухай нове: Kalush та Skofka випустили трек "Батьківщина"