Киянам дали відповідь на питання "Що буде в осінньо-зимовий період".

Киянам повідомили, що у столиці підготувались до осінньо-зимового періоду. Пріоритетами у 2023 році залишаються фізичний захист важливих об’єктів і резервування мереж. 

Про це розповів начальник КМВА Сергій Попко.

Він зазначив, що з жовтня 2022 року по березень 2023 року енергетична інфраструктура Києва, як і України в цілому, була головним об’єктом росіян. Майже 63% енергетичних потужностей були пошкоджені. 

Енергетики разом з комунальниками відновили працездатність столичних ТЕЦ, тому наразі найголовніше — зберегти їх та підготувати резервне живлення на надзвичайний випадок.

Попко підкреслив, що магістральні мережі "Укренерго" готові передавати зимові збільшені обсяги електроенергії. Також вперше вибудували споруди фізичного захисту енергообʼєктів.

"Лише консолідація зусиль ycix — ЗСУ в особі сил протиповітряної оборони, влади, енергетиків, комунальних служб та кожного киянина допоможе зруйнувати наміри ворога цієї зими", — наголосив начальник КМВА.

Раніше ми писали, що у Києві у зв'язку із похолоданням, за заявками керівників до теплопостачання під'єднали лікарні, школи та дитячі садочки.

"Плесо" планує витратити 10 млн гривень на благоустрій озера "Вербне"