Школи Києва
Фото: freepik.com

У КМДА відповіли на поширені серед батьків запитання про те, що буде відбуватися з опаленням у столичних школах цієї зими.

За словами заступника голови КМДА Валентина Мондриївського, загалом 99% дитячих садків та шкіл у Києві вже готові до опалювального сезону. Найкраща ситуація з підготовкою до зими — у навчальних закладах Оболонського, Святошинського, Солом’янського, Дніпровського, Голосіївського та Шевченківського районів. Там школи та дитсадки готові на всі 100%.

На один відсоток відстає Дарницький район, ще на кілька відсотків — Подільський та Печерський. А ось аутсайдером поки що є Деснянський район, де готовність навчальних закладів становить 93%.

"З аутсайдером зараз працюємо і до початку опалювального підтягнемо", — запевнив Мондриївський.

Загалом же температура в класних кімнатах шкіл цієї зими має становити від +17 до +20 градусів, а у спортивних залах — від +15 до +17 градусів. Однак у КМДА попереджають, що опалення може відключатися. Тому батьки учнів, які зараз навчаються очно, мають бути готовими й до дистанційного навчання. 

"Зима буде складною, і в разі відключень треба бути готовими йти на дистанційку. Однак маємо триматися.  Адже лише тоді все буде Україна", — додав Мондриївський.

Більшість київських будинків готові до опалювального сезону — КМДА