У кінотеатрі "Жовтень" пройде фестиваль нового німецького кіно: повна програма

З 9 по 14 листопада в київському кінотеатрі "Жовтень" відбудеться фестиваль "Нове німецьке кіно". Глядачі побачать чотири знакові прем’єри.

Програма фестивалю "Нове німецьке кіно":

Романтична комедія "Полум’яне небо" 

Стрічка режисера Крістіана Петцольда, що на цьогорічному Берлінале здобула Ґран-прі журі — "Срібного ведмедя", а на Одеському кінофестивалі, де пройшла українська прем’єра, — Спеціальну відзнаку журі міжнародного конкурсу. У центрі сюжету — молодий письменник, який рушає пожити в будинку на березі моря, щоб зосередитися на своїй книзі. Однак чарівна сусідка й несподівані зустрічі відволікають його від роботи. Коли неподалік спалахує лісова пожежа, головні герої опиняються у пастці полум’я та починають зближуватися.

Драма "Ідеальні дні"

Нова робота знаменитого Віма Вендерса, триразового номінанта на "Оскар", володаря "Золотої пальмової гілки" Канн, "Золотого лева" Венеції та Премії BAFTA. Це стрічка про буденність та красу життя. Головний герой — прибиральник туалетів у Токіо. Він задоволений простим життям: дотримується структурованого розпорядку, а вільний час присвячує своїй пристрасті — слуханню рок-музики, читанню книг та вирощуванню дерев. Виконавця головної ролі Кодзі Якусьо визнали Найкращим актором на Каннському кінофестивалі.

Драма "Учительська"

Одна з головних німецьких кіноподій року, яку висунули на здобуття премії "Оскар" у категорії "Найкращий міжнародний фільм". Картина Ількера Чатака побачила світ на Берлінале, де здобула дві відзнаки, а пізніше вона отримала 5 нагород Німецької кінопремії. Фільм розповідає про вчительку-ідеалістку, яка намагається розплутати справу про крадіжку в школі. Одна драматична подія перетворюється на психологічну війну, а сама жінка опиняється між своїми ідеалами та шкільною системою, де наслідки її дій загрожують зламати її саму. Втілила головну героїню Леоні Бенеш — зірка серіалів "Вавилон-Берлін" і "Корона".

"Одного разу ми все розповімо одне одному"

Мелодрама режисерки Емілі Атеф, у доробку якої — картина "Три дні з Ромі Шнайдер", а також кілька епізодів серіалу "Убиваючи Єву". Події фільму розгортаються у 1990 році — останнім літом перед возз’єднанням Німеччини. Це історія кохання юної дівчини та вдвічі старшого за неї чоловіка. Одну з чільних ролей виконує зірка серіалу "Пітьма" Фелікс Крамер.

Окрім Києва, фестиваль планують провести в Одесі, Львові, Чернівцях і Харкові. Дати цих показів оголосять додатково.

Нагадаємо, київський кінофестиваль "Молодість" оголосив позаконкурсну програму. 

Оголосили переможців премії "Кіноколо 2023"