Олені, яких врятували від контрабанди, оселились у Київському зоопарку

Плямисті олені, яких на минулому тижні врятували від контрабандного вивезення, проходять реабілітацію у Київському зоопарку. Для тварин облаштували навіси та хованки для релаксу.

Проходять реабілітацію: врятовані від контрабанди олені оселились в Київському зоопаркуПро це повідомили фахівці столичного зоопарку у Facebook.

У київському зоопарку розповіли про стан врятованих від контрабандистів оленів

Спершу тварини відмовлялись від їжі та води. Вони були наляканими, оскільки зазнали фізичного та психологічного насильства. У КиївЗоо олені пройшли реанімаційну стадію та оселись у великому природному вольєрі на копитному ряді. 

У Київському зоопарку реанімували контрабандних оленів: в якому стані тварини

Наразі плямисті олені проходять лікувально-реабілітаційний етап. Їх годують морквою, яблуками та сіном. Щодня копитні з'їдають до 10 кг корма та випивають до 6 літрів води.

Зоопрацівники зазначили, що процес відновлення триватиме від декількох місяців до декількох років. 

Олені, яких врятували від контрабанди, оселились у Київському зоопарку."Робимо все можливе для порятунку бідолах, скривджених торгівцями "живим товаром". Це довгий та складний процес, тривалістю від декількох місяців до декількох років. Після первинного відновлення подальша реабілітація цих плямистих оленів планується у Заповіднику", — йдеться у дописі.

Відвідувачів, які планують подивитися на врятованих оленів у Київському зоопарку, просять не галасувати біля вольєра, щоб тварини швидше відійшли від стресу.

Нагадаємо, що один з дев'яти оленів, яких перевозили в мікроавтобусі у Києві, помер в дорозі.

Петиція про створення зоополіції в Україні набрала необхідну кількість підписів