Групу сервалів врятували з епіцентру війни
Фото - Київський зоопарк

У Київському зоопарку можна побачити групу сервалів, яких врятували з самого епіцентру війни — міста Курахове, що біля Мар’янки на Донеччині. 

Про це повідомляє Київський зоопарк. 

Тварин вивезли з-під обстрілів зооактивісти. Сервали були у жахливому стані: хворі, виснажені та у стані важкого стресу. Ветеринари, зоологи лікували тварин та покащували їх стан. 

Врятовані сервали з Донецької області

І от через два місяці перша пара сервалів перейшли до наступного етапу реабілітації та соціалізації вже у власному вольєрі.

Врятовані сервали вже у зоопарку

Для комфорту Осіріса та Сехмет створили всі умови: африканське дерево з лазалками та кігтеточкоми, 2 гамачки та затишний лофт для відпочинку, фонтанчик для бадьорості, три види ґрунтів та кам’яну скелю для прогулянок та стрибків і купу різноманітних іграшок та подушок, адже сервали — це котики, розповідають у зоопарку.  

Врятовані сервали вже у Київському зоопарку

Врятовані сервали вже у зоопарку

Для ще більшого наближення умов до природних у вольєрі встановлено 3 види освітлення: сонячно-денне, сутінково-інфрачервоне, та нічне місячне сяйво.

Врятовані сервали вже у зоопарку та мають свої іграшки

Всіх охочих запрошують познайомитись з цими дикими котиками. Побачити Осіріса та Сехмет можна у їх новій оселі на Острові Звірів.

Нова родина оленів в Київському зоопарку: як познайомитись