У Київському метро з'являться інклюзивні потяги за 79 млн євро

Крюківський вагонобудівний завод виграв у тендері на постачання поїздів метро на 79,2 мільйона євро.

Про це повідомило видання "БізнесЦензор". 

Зазначається, що у довжину поїзд буде 97 метрів, а його конструкційна швидкість сягатиме 90 км/год, загальна місткість з урахуванням стоячих пасажирів 1650 людей. Призначений термін служби обіцяють 50 років.

Крім цього, у вагонах будуть передбачені два інклюзивних, спеціально обладнаних місця для людей у колісному кріслі. Також пасажири зможуть вільно пересуватися із вагона до вагона через герметичні переходи.

За словами представників компанії, пропозицію ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" погодили з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР).

До контракту, окрім поїздів, також входять запчастини, витратні матеріали, устаткування та інструменти для обслуговування, ремонту і супутніх послуг.

Наразі, згідно із протоколом, очікується робота з укладання контракту та інші процедури, а також власне виготовлення та передача замовнику готової продукції.

У тендері також брала участь компанія Skoda. Проте пропозиція КВБЗ була на 37 % дешевшою.

Крюківський завод — найбільше українське підприємство вагонобудування, яке виробляє пасажирські та вантажні вагони, регіональні дизель-поїзди, швидкісні міжрегіональні потяги локомотивної тяги, запасні частини та візки для вантажних вагонів.

Нагадаємо, Київський метрополітен отримав ще 12 вагонів метро з Варшави. 

На станції метро "Либідська" до жовтня ремонтуватимуть ескалатор