Метро Київ
Фото: unsplash.com

Починаючи з 1 листопада у київському метро збільшуються інтервали руху поїздів задля економії електроенергії. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Так, у пікові години поїзди у підземці курсуватимуть з інтервалом 4-5 хвилин, а решту часу — кожні 8-10 хвилин.

За словами Поворозника, фахівці метрополітену постійно відстежують пасажиропотоки на станціях підземки та регулюють графіки руху відповідно до них. До того ж більші інтервали між поїздами дозволять економити електроенергію, адже через російські обстріли ситуація з електропостачанням залишається складною.

"Утім в нашому пріоритеті залишається безпека містян і гостей столиці, тому всі пасажирські зони метрополітену залишаються із належним рівнем освітлення", — зазначив заступник голови КМДА.

Він нагадав, що під час повітряних тривог рух поїздів наземними ділянками метро призупиняється. Крім того, підземні станції метрополітену цілодобово працюють як укриття.

Нагадаємо, після чергових російських обстрілів частину тролейбусів і трамваїв у Києві замінили автобусами через знеструмлення контактної мережі. Також деякі маршрути тимчасово змінили схему руху.  

Туалети в метро можуть з'явитися під час реконструкцій станцій