У Київській політехніці готуються запустити в космос два наносупутники
Фото: kpi.ua

Науковці з Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського планують вивести у космос два наносупутники. Запуск планується на кінець 2022 та початок 2023 року.

Як пишуть науковці, перший наносупутник — PolyITAN-HP-30 вже готовий. Супутник планують запустити з території США, з мису Канаверал. Його виведе на орбіту ракета Falcon-9 компанії SpaceX.

Другий наносупутник PolyITAN-3-PUT

Завдяки йому дослідники здійснюватимуть експеримент з дослідження ефективності теплових труб як основного елемента систем термостабілізації космічних апаратів.

Другий наносупутник PolyITAN-3-PUT планують запустити в першому півріччі 2023 року. Його науковці виготовили разом з науковцями з Познанської політехніки. 

Ракета, яка відправить у космос PolyITAN-HP-30Призначення другого дослідницького наносупутника — дистанційне зондування Землі в оптичному діапазоні. Крім того, він буде передавати дані на наземні станції двох університетів та досліджуватиме вплив стратосферного аерозолю на озоновий шар Землі. Він також проводитиме спеціальні дослідження на замовлення Польської космічної агенції.

Науково-популярні фільми та серіали про космос