Містечко для військових з укриттям і зонами відпочинку будують в Київській області

В Київській області благодійники будують інклюзивний житловий комплекс для воїнів-героїв з інвалідністю.

Про це повідомив голова Київської ОВА Руслан Кравченко.

Комплекс розташований у хвойному лісі на березі озера. В ньому зводять 56 приватних будинків для ветеранів та їхніх родин, які втратили житло внаслідок бойових дій, або ж їхні оселі розташовані на тимчасово окупованих територіях.

Цей масштабний проєкт фінансують благодійний фонд Андрія Засуха та ФК "Колос Ковалівка", розповів Руслан Кравченко. 

Розпочали будівництво у жовтні минулого року. Заселити перші родини планують вже наприкінці травня-початку червня 2024 року.

Площа кожного будинку — 80 квадратних метрів. В оселях зроблять ремонт, встановлять кухонні меблі та облаштують ванни та санвузол. Кожне помешкання матиме терасу для відпочинку, а також земельну ділянку 4-5 соток. Облаштують всі необхідні комунікації: воду, електрику, газ, каналізацію.

Комплекс відповідає всім вимогам безбарʼєрності, щоб люди з інвалідністю почувалися комфортно. Тротуари та проїзди тут облаштовані так, щоб його мешканці легко пересувалися містечком. Також, на території комплексу зроблять протирадіаційне укриття мінімум на 100 осіб.  

Для реабілітації військових буде облаштована амбулаторія і велика зона відпочинку. Сквер, спортивні майданчики, спеціально облаштовані місця для барбекю, дитячі майданчики. Будують також власне протирадіаційне укриття мінімум на 100 осіб.

Дітей військових до найближчих шкіл та садочків відвозитиме спеціальний автобус. Його також закуплять благодійники. 

Знищення літака "Мрія": СБУ завершила розслідування та визначила винних