Ресторатор Євген Клопотенко запустив меню українських сніданків у своїх київських закладах — ресторані "100 років тому вперед" і бістро сучасної української гастрономії "Полтава".
"Ми звикли замовляли в закладах тости з авокадо, чіа-пудинги, капкейки, боули та смузі, бо досі майже не маємо справжньої української альтернативи. Тому наша мета — відкривати для гостей Україну через смачні, свіжі та цікаві страви з кращих локальних продуктів, вирощених на власній фермі", — пояснює Клопотенко.
Замовити сніданки у "100 років тому вперед" на Володимирській, 4, можна з 08:00 до 12:00 у будні та з 9:00 до 12:00 у вихідні.
Зокрема, у меню з'явився великий український сніданок з кремом із масла, яйцями, домашнім хлібом і свіжими овочами.
Крім нього можна спробувати вівсянку з індичкою, книш мадам та українські палюшки.
Бестселер нового меню, за словами Клопотенка, млинці зі стиглою вишнею і маком, з соленим гольцем або печеною індичкою.
У бістро української гастрономії "Полтава" на Князів Острозьких, 8, ранкове меню готують щодня з 9:00 до 12:00.
Відвідувачам пропонують скуштувати кілька видів галушок: сирні з полтавською свининою, та ліниві з шоколадом і чорницею.
Також у меню додали медовий тост зі смородиною, гуслянкою та ліщиною й альтернативу вівсянці — зелену гречку зі шпинатом і домашнім песто.
Нагадаємо, на вулиці Нижній Вал у тестовому режимі запрацювало кафе 128 Podil Food Market з меню від двох шеф-кухарів.