Перейменування вулиць Київ

У міському застосунку "Київ Цифровий" запустили опитування щодо повернення історичних назв тим столичним об’єктам, сучасні назви яких пов’язані з росією та її сателітами. Про це повідомили у пресслужбі КМДА.

Опитування триває до 13 листопада. Його мета — дізнатися думку киян щодо доцільності повернення історичних назв або назв історичної місцевості тим топонімам, які підлягають перейменуванню. Загалом у цей перелік входять 32 назви вулиць, провулків, бульварів і площ. Так, історичні назви пропонують повернути проспекту та площі Перемоги, Брест-Литовському шосе, вулиці Багговутівській, вулиці Маршала Рибалка тощо. 

Після завершення опитування його результати передадуть на розгляд Київради. 

Щоб долучитись до опитування в застосунку, потрібно:

  • Перейти в розділ "Електронна демократія" — "Опитування";
  • Переглянути перелік питань, натиснути "Взяти участь" і обрати один із запропонованих варіантів;
  • Для голосування потрібно підтвердити свою особу через Bank ID.

Нагадаємо, в червні цього року у застосунку "Київ Цифровий" проводили голосування про перейменування близько 300 міських топонімів. За його результатами у столиці зараз триває дерусифікація.

Так, наприкінці серпня депутати Київради перейменували 95 київських вулиць, площ та провулків, назви яких були пов’язані з росією та радянським минулим. На початку вересня нові назви отримали ще близько 40 столичних топонімів, а наприкінці жовтня дерусифікували ще понад 40 вулиць.

У Києві з'явилася вулиця Романа Ратушного