У Києві з'являться нові наземні переходи, які дублюватимуть підземні: адреси

У Києві протягом 2023–2024 років облаштують нові наземні переходи, які дублюватимуть підземні. Про це стало відомо з відповіді мера столиці Віталія Кличка на петицію про звільнення Руслана Кандибора з посади директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА.

Зазначається, що Депртрансом заплановано збудувати до 40 світлофорних об’єктів, які передбачають дублювання підземних переходів наземними.

Адреси нових наземних переходів, які планують облаштувати у Києві:

  • У Шевченківському районі: вулиця Олександра Довженка — вулиця Молдавська, вулиця Богдана Хмельницького — вулиця Євгена Чикаленка та на бульварі Тараса Шевченка біля станції метро "Університет";
  • У Голосіївському районі: Проспект Валерія Лобановського —  вулиця Деміївська, проспект Валерія Лобановського — вулиця Володимира Брожка;
  • У Подільському районі: вулиця Костянтинівська — вулиця Верхній Вал;
  • У Солом'янському районі: вулиця Вадима Гетьмана — вулиця Олекси Тихого;
  • У Дарницькому районі: вулиця Старобориспільська — вулиця Миколи Хвильового.

"Також опрацьовується можливість здійснення реконструкції наявного світлофорного об’єкта з добудовою пішохідної фази в межах перехрестя вулиці Велика Васильківська — вулиця Скоропадського", — зазначив Кличко.

Наземні переходи облаштують шляхом реконструкції автомобільних світлофорів з добудовою пішохідних фаз.

Раніше киянин Ілля Сігачов розробив онлайн-карту, де можна побачити усі заплановані наземні пішохідні переходи. До речі, ще у 2022 році рішення про безбар'єрність пішохідних переходів ухвалили  на засіданні Київради.

У Києві затвердили список нових наземних пішохідних переходів: адреси