У Києві з'явився новий артпроєкт французького митця JR: фото

У Києві з'явився новий артпроєкт французького митця JR, в межах його глобального проєкту Inside Out. Це колаборація художника із французькою асоціацією Ukraine CombArt, яка підтримує українські ініціативи. 

Про це пише DTF Magazine. 

Митець присвятив інсталяцію працівникам київської психіатричної лікарні імені Павлова. 

Для нового артпроєкту відзняли 150 портретів лікарів, медсестер, прибиральниць, адміністраторів та працівниць буфету, які "залишаються на своєму місці попри війну та втому". 

"Кожен зі 150 осіб, які взяли участь у проєкті, має свою історію, вони часто заклопотані, але дуже людяні та висловили безумовну підтримку ініціативі. У лікарні працює приблизно 1500 людей, кожен із них виконує важливу функцію і залишається на своєму місці попри війну і втому. Створюючи проєкт, я зрозумів, що ця лікарня — справжній живий організм, який функціонує, розвивається і, головне, допомагає тисячам людей", — розповів президент Ukraine CombArt Артем Юрченко.

Мета проєкту — привернути увагу до психологічних наслідків повномасштабної війни для українців та знайти фінансування для модернізації окремих відділень "Павлівської лікарні".

Далі проєкт із портретами медпрацівників "Павлівської лікарні" планують представити "на фасаді однієї з найбільших лікарень Парижа". Якої саме — поки не розкривають.

Митець JR запустив проєкт Inside Out 2010 року. За його задумом, фотографи у будь-якому куточку світу могли відправити йому свої роботи та заручитися підтримкою — від поради щодо ідеї до грошей на її реалізацію. Серії фотографій Inside Out зазвичай розміщують у форматі колажу з чорно-білих портретів у громадських місцях.

Одразу дві нові виставки відкриються у PinchukArtCentre: деталі