Вивезення сміття
Фото: unsplash.com

В Києві через підвищення цін на пальне зростуть тарифи на послуги з вивезення побутового сміття. Про це повідомили у пресслужбі КМДА.

Там кажуть, що КП "Київкомунсервіс", що є основним підприємством з вивезення твердих побутових відходів у столиці, вимушено підвищити тарифи у зв'язку із зростанням цін на пальне майже на 75%. Воно вплинуло і на вартість інших складових, зокрема на ціну захоронення відходів.

Вартість вивезення сміття на одну людину підвищиться на 10,26 грн: з 36,11 грн до 46,37 грн з ПДВ. Це має дозволити "Київкомунсервісу" й надалі стабільно вивозити відходи, вчасно виплачувати зарплату персоналу та утримати працівників.

"Вартість послуги не коригувалась більше трьох років. Підприємство працювало в межах своїх можливостей для надання якісних послуг. Однак ключовим фактором, який впливає на роботу підприємства та межу його "економічної витривалості", є ціна пального. Адже щоб заправити один сміттєвоз, що відпрацює зміну, з урахуванням нинішнього рівня цін треба не 30 чи 50 гривень, а понад 6 тис грн", — кажуть у КМДА.

За даними столичної влади, щодня "Київкомунсервіс" забезпечує вивезення понад 7 тисяч кубометрів або близько 1200–1300 тонн побутових відходів. Це —А 45 вантажних залізничних вагонів щодня. На зміні щоденно задіяні майже 850 працівників і курсує близько 150 сміттєвозів.

У КМДА додали, що всі інші тарифи на послуги в столиці залишаються на колишньому рівні.

Опалювальний сезон: Кличко порадив киянам приготувати теплі речі та ковдри