У Києві знову хочуть прокласти веломаршрут з Солом’янки до центру

Впродовж наступних двох років у Києві планують прокласти новий веломаршрут з одного зі спальних районів до центру столиці.

Про це йдеться в Міській цільовій програмі розвитку інфраструктури міста на 2024-2025 роки.

Мова йде про веломаршрут з Солом‘янки. Зазначається, що він дозволить багатьом киянам "пересісти на велосипеди та діставатись на роботу на двоколісному транспорті". Якщо Київрада погодить створення цього маршруту, він обійдеться столиці в 35,8 млн грн.

У документі йдеться про те, що впродовж 2019-2021 років у Києві вже облаштували 202,2 км велосипедної інфраструктури, зокрема велодоріжки, велосмуги, вулиці спільного руху велосипедистів та легкового транспорту тощо. Проте, кажуть автори транспортної стратегії, єдиної велосипедної мережі та велоінфраструктура в столиці все ще немає.

"Однак на сьогодні велодоріжки здебільшого між собою не пов'язані та мають "клаптиковий" характер, тому виникає потреба системної роботи зі створення єдиної велосипедної мережі", — наголошується в документі.

Цікаво, що про веломаршрут з Солом'янки до центру говорили ще кілька років тому. Ба більше на його будівництво в 2021 році виділили 23,1 мільйона гривень.

На вулиці Ентузіастів облаштували одразу три велодоріжки: фото