У Києві зібрали та відправили на утилізацію 100 кг медичних відходів

"Київкомунсервіс" зібрав у спеціальні контейнери близько 100 кг використаних та прострочених медичних препаратів. Відходи утилізували, як того вимагає технологія, у спеціальній установці з температурним режимом до 1100 градусів за Цельсієм.

Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

За його словами, у місті поступово впроваджується механізм збору окремих видів сміття та їх належної утилізації. Кілька тижнів тому вдалося зібрати, повторно заправити та передати на фронт понад 300 одиниць туристичних газових балонів. Їх продовжують збирати у спеціальні помаранчеві контейнери. Також триває збір небезпечних відходів — ламп, термометрів та батарейок.

"Окремо впроваджуємо проєкт утилізації медичних препаратів, оскільки їх безпечна утилізація потребує спеціальної технології з відповідним температурним режимом. Тому зібраний обсяг переданий на переробку підприємству, що має відповідну ліцензію та технічний ресурс", — додав Пантелеєв.

Контейнер для відходів  У КМДА нагадують, що здати використані та прострочені медичні препарати у столиці можна в контейнери, що знаходяться за адресами:

  • б-р Лесі Українки, 28
  • вул. Федорова, 2а
  • вул. Мечникова, 8
  • вул. Басейна, 7
  • вул. Івана Франка, 30

Раніше ми писали,  що довкола річки у Голосіївському районі прибрали "сміттєві" береги.

В Києві під час загальноміської толоки вивезли понад 6 тисяч кубометрів сміття