У Києві зі Стіни пам'яті зникли фото загиблих військових: що каже поліція

У Києві зі Стіни пам'яті, що розташована на мурах Михайлівського собору, зникли фотографії загиблих воїнів ЗСУ. Це помітив громадський діяч Павло Нетесов й оприлюднив відео з місця подій у Facebook.

У Києві зі Стіни пам'яті зникли фото загиблих військових: що каже поліціяЗазначається, що на місці світлин полеглих українських військових з'явилося оголошення про те, що Стіна пам'яті знаходиться на реконструкції, тому фото героїв просять не розміщувати.

У Києві зі Стіни пам'яті зникли фото загиблих військових: що каже поліціяПроте зі слів Павла Нетесова, який є упорядником Стіни пам'яті, він та його команда ці оголошення не вішали.

"Я про це нічого не знаю. Ми ці об'яви не вішали. Люди приходять і вішають фотографії, а якась падла їх зриває. Будемо це з'ясовувати", — наголосив Нетесов.

У Києві зі Стіни пам'яті зникли фото загиблих військових: що каже поліціяУ поліції повідомили, що Стіна дійсно знаходиться на реконструкції. Про це доповіла речниця поліції Києва Юлія Гірдвіліс на запит журналістів Hromadske. Вона зазначила, що світлини, які зникли, були пошкоджені: вигоріли на сонці або намокли від води.

Згодом священник ПЦУ Сергій Дмитрієв, який має відношення до проєкту, надав інформацію про те, що непорозуміння сталося випадково. Начебто людина, яка захотіла допомогти, не погодила свої дії з іншими та позривала фото.

"Людина перестаралася. Зараз Стіна на місці, її повернули", —  підкреслив священник. За його словами, планувалася реконструкція, щоб "було місце додавати нові фото".

Раніше ми писали, що першу чергу військового меморіального кладовища відкриють до кінця року.

У Києві пропонують перейменувати вулицю на честь загиблого пілота "Джуса"