У Києві затвердили список нових наземних пішохідних переходів: адреси

У Києві затвердили перелік місць, де мають з'явитися наземні пішохідні переходи, які дублюватимуть підземні. Про це повідомив активіст з групи "Пасажири Києва"  Павло Постоєнко.

За списком, який затвердив Департамент транспортної інфраструктури столиці, регульовані наземні пішохідні переходи облаштують на 49 локаціях міста. "Дублери" будуть позначені спеціальним знаком та обладнані світлофорами, а відстань між наземними та підземними переходами не повинна перевищувати 500 метрів.

Список нових наземних пішохідних переходів у Києві

Переходи мають з'явитися на Хрещатику (перетин вулиці Михайлівської, Богдана Хмельницького, Прорізної) на Арсенальній у Печерському районі (площа Слави, вулиця Лаврська, алея Слави), на бульварі Тараса Шевченка (біля Бессарабської площі та станції метро "Університет"), між Берестейським проспектом та Галицькою площею, на проспекті Голосіївському, на бульварі Лесі Українки, біля станції метро "Лук'янівська" (вулиця Юрія Іллєнка) тощо.

Список нових наземних пішохідних переходівКиянин Ілля Сігачов розробив онлайн-карту, де можна побачити усі заплановані наземні пішохідні переходи.

Цікаво, що терміни реалізації цієї ініціативи на документі не вказані.

Раніше ми писали, що у вересні 2022 року на засіданні Київради ухвалили рішення про безбар'єрність пішохідних переходів.

На Печерську інклюзивні тротуари облаштували тактильною плиткою