У Києві затримали псевдопрацівницю Міноборони, яка виманювала гроші у родини полоненого

У Києві затримали шахрайку, яка представлялась співробітницею Міністерства оборони, щоб отримати кошти від сім'ї військовополоненого. 

Про це повідомили у Київській міській прокуратурі. 

У відомстві розповіли, що 34-річна уродженка Чернігівської області, яка нині проживає на Київщині, представлялась "співробітницею Міноборони". Вона запропонувала родичам бійця за винагороду допомогти встановити його місцеперебування та внести до списків полонених, яких начебто мають обмінювати найближчим часом.

Родичка військового упродовж двох місяців передавала гроші псевдопрацівниці оборонного відомства. Загалом вона віддала близько 150 тисяч гривень. Після цього "чиновниця" перестала виходити зв'язок, а отримані кошти витратила на власні потреби.

Поліцейські встановили місцезнаходження фігурантки та з’ясували, що вона вже притягувалася до відповідальності за крадіжку. Тоді суд призначив їй 7 років позбавлення волі із конфіскацією майна, але вирок не набрав законної сили. 

Наразі зловмисниці повідомлено про підозру за ч. 1, 2 ст. 190 КК України. 

"Санкція статті передбачає штраф від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років", — додали у поліції. 

Нагадаємо, київський воєнком переправляв чоловіків через кордон за $10 тис: як його покарають.

У Києві затримали посадовця КМВА, який за гроші допомагав чоловікам виїхати з України