У Києві затримали агента ФСБ, який намагався вступити до школи "Армії дронів"

У Києві затримали агента російської ФСБ, який хотів вступити до школи "Армії дронів", щоб шпигувати за українськими військовими.

Про це повідомили в СБУ

Співробітники Служби безпеки провели спецоперацію та затримали ще одного агента ФСБ. Він збирав розвіддані про спецпідрозділи Збройних Сил України та СБУ, які спеціалізуються на використанні безпілотних літальних апаратів.

Для виконання завдань свого російського "куратора", агент намагався вступити на навчання до однієї з київських шкіл "Армії дронів". Після зарахування до закладу він мав встановити локації полігонів Сил оборони, де курсантів навчають управляти ударними та розвідувальними безпілотниками.

Крім того, зловмисник обходив вулиці Києва і як пересічний мешканець фіксував локації українських захисників на території міста. Також він планував виявити місця базування українських спецпідрозділів БПЛА та їхніх дронів.

За даними слідства, ворожим інформатором виявився 49-річний підприємець з Києва, якого два місяці тому дистанційно завербував представник фсб. Тепер йому загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, у серпні правоохоронці затримали російського агента-коригувальника, який сприяв підготовці нової серії повітряних обстрілів Києва та області. 

СБУ викрила у Києві пропагандисток, які "розганяли" фейки про війну: фото