У Києві затримали 16-річного агента фсб, який підпалював авто військових
Фото - СБУ

У Києві затримали 16-річного агента ФБС, який підпалював авто військових. Про це повідомили у СБУ. На замовлення Федеральної служби безпеки рф хлопець готував у столиці серію підпалів.

"Він потрапив "до уваги" окупантів, коли шукав швидкого заробітку в Телеграм-каналах. Там йому відповів представник спецслужби рф, який запропонував співпрацю в обмін на гроші. Ворог свідомо завербував неповнолітнього і спочатку поставив перед ним тестове завдання: розвішати по місту листівки антиукраїнського характеру", — розповіли в СБУ. 

У Києві затримали 16-річного агента ФСБ, який підпалював авто військових

У Києві затримали 16-річного агента ФСБ, який підпалював авто військових

За даними слідства, після виконання цього "простого" завдання куратор пообіцяв неповнолітньому "великі гроші" в обмін на підпал військових автомобілів. Обов’язковою умовою була відеозйомка цього процесу. Відзняті кадри потрібні були ФСБ для підготовки інформаційно-психологічних спецоперацій, мета яких — переконати нібито в Україні існує проросійське "підпілля", котре шляхом підпалів намагається зірвати мобілізацію та допомогти росії.

"Після встановлення локацій двох потенційних цілей юнак спочатку сфотографував їх для "погодження" з ФСБ, а потім підпалив за допомогою легкозаймистої суміші. Це було ще одним "тестовим" завданням — у такий спосіб російська спецслужба перевіряла його готовність до вчинення регулярних підпалів у столиці", — розповіли правоохоорнці. 

У Києві затримали 16-річного агента ФСБ, який підпалював авто військових

Правоохоронці викрили зловмисника та затримали його "по гарячих слідах". Затриманому оголосили підозру за наступними статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 258 (терористичний акт, вчинений за попередньою змовою групою осіб, що заподіяв значної майнової шкоди);
  • ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань в особливий період).

Незважаючи на юний вік хлопця, йому загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

У застосунку Резерв+ запрацював QR-код: деталі