Екстрені відключення світла у Києві та області 15 травня 2024

Сьогодні, 15 травня, у Києві та області "Укренерго" застосовуватиме екстрені відключення світла для промислових та побутових споживачів. Обмеження, які діяли зранку, скасували. Нові відключення діятимуть з 0:00 до 24:00.

Екстрені відключення світла у Києві та області 15 травня 2024: кого торкнуться, коли введутьUPD 11:20: Через похолодання виник значний дефіцит електроенергії. У Києві вимушено можуть ввести додаткові аварійні відключення побутових та промислових споживачів. Графіки обмеження потужності діятимуть для промислових споживачів з 16:00 до 24:00, а для побутових з 18:00 до 23:00.

Екстрені відключення світла у Києві та області 15 травня 2024: кого торкнуться, коли введутьСвітло почали вимикати у понеділок, 14 травня, після 21:00. В деяких районах столиці екстрено вимкнули електроенергію, зокрема в житлових будинках та супермаркетах. 

У КМДА повідомили, що екстрені відключення не вплинуть на життєдіяльність міста. 

"Контрольовані аварійні відключення вводяться для промислових та побутових споживачів в усіх регіонах України, зокрема і в столиці. Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури наразі не обмежується", — йдеться у дописі.

О 9:00 ДТЕК скасувала екстрені відключення в Києві, Київській області, на Одещині, Донеччині та Дніпропетровщині. Проте вночі введуть графіки обмеження потужності для промислових споживачів. Містян та бізнес просять споживати електроенергію ощадно.

Нагадаємо, що в ніч на 11 квітня під час масованого обстрілу України росіяни повністю зруйнували Трипільську ТЕС, що на Київщині, "Центренерго" втратило 100% генерації. Також рф поцілила у Дніпровську ГЕС й влучила в важливі об'єкти критичної інфраструктури. З того часу почали запроваджувати обмеження електропостачання для бізнесу та промисловості.

Раніше ми писали, що Укрзалізниця вимкнула підсвітку Центрального залізничного вокзалу.

Між Славутичем та Києвом відновили залізничне сполучення: як курсує поїзд