У Києві запровадили нові графіки стабілізаційних відключень

Компанія "ДТЕК Київські електромережі" з 9 грудня запровадила у Києві оновлені графіки стабілізаційних відключень світла. Вони враховуватимуть поточну складну ситуацію в енергосистемі після останніх обстрілів.

Оновлені графіки складаються з трьох категорій:

  • Світло є. Періоди, коли ДТЕК гарантує наявність світла. Він позначений білим кольором на графіку;
  • Світла немає. Періоди, коли відключення буде відбуватись гарантовано. Позначений сірим кольором на графіку;
  • Можливі відключення. Періоди, коли відключення може застосовуватися, якщо виникне великий дисбаланс у системі. В ці періоди потрібно знизити споживання електроенергії та не користуватися ліфтами. Вони позначені світло-сірим кольором.

Найближчі кілька днів нові графіки працюватимуть у тестовому режимі. Згодом оновлені графіки також запрацюють в Одеській та Дніпропетровській областях.

"У разі відсутності вашої адреси в графіку або неспівпадіння реальної ситуації з графіком — просимо невідкладно повідомляти нам про це. Нам важливий зворотній зв'язок, щоб в стислі терміни зробити графіки максимально зручними для користувачів", — додають у ДТЕК.

Повідомити можна, написавши у приватні повідомлення на Facebook, або ж подавши заявку на сайті компанії в розділі "Відсутня електроенергія?" чи через кол-центр.

Також киян просять після ввімкнення світла вмикати електроприлади по черзі, щоб уникнути аварій через перевантаження електромереж.

Нагадаємо, уряд визначив чотири пріоритетні групи, які отримуватимуть електроенергію в першу чергу. Тільки після включення цих груп світло мають подавати на інші об’єкти.

Дефіцит електроенергії існуватиме протягом усієї зими — "Укренерго"