У Києві за два роки на 15% зменшилась кількість незаконних рекламних вивісок
Фото - КП "Київреклама"

У Києві за два роки, з 2022 по 2024 роки, на 15% зменшилась кількість незаконних рекламних вивісок. 

Про це інформує КМДА. 

Станом на початок 2024 року у столиці розміщені майже 22 тисячі рекламних конструкцій різних типів. Порівняно з 2022 роком їх кількість зросла на понад 5 тисяч одиниць.

Найбільше вивісок і рекламних засобів у Києві розміщено на фасадах будівель — 16 819.

"Загалом найбільшу питому вагу оформлених конструкцій від розміщених мають наземні рекламні засоби (білборди, сітілайти) — 97%", — повідомили в КМДА.

Міська влада зазначає, що постійно стежить за тим, щоб вони встановлювались за правилами. Вивіски, таблички чи банери, розміщені з порушеннями, демонтують співробітники комунального підприємства "Київреклама" або самі власники конструкцій.


Також Управління з питань реклами КМДА попереджає бізнес про те, що необхідно розміщувати рекламні засоби за правилами, з дотриманням уніфікованих вимог до розміру чи дизайну. Це робиться задля збереження естетичного вигляду фасадів, насамперед, історичної частини міста.

У 2023 році власники закладів отримували індивідуальні голосові повідомлення та письмові вимоги щодо розміщених ними конструкцій. 

Інформацію про вимоги до рекламних засобів можна знайти на сайті Управління з питань реклами КМДА. Для власників бізнесу також створили чат-бот, де надають відповіді на основні запитання щодо розміщення рекламних конструкцій і вивісок.

У Києві декоративне керамічне панно 1970-х років замалювали рекламою перукарні: фото