тактильная плитка у Києві

З жовтої тактильної плитки, розміщеної на столичних тротуарах, приберуть сторонні об'єкти, оскільки вони мають небезпеку для людей з порушеннями зору.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської ради

Уповноважена Київради з прав осіб з інвалідністю Леся Петрівська зазначила, що тактильна плитка – це не дизайнерське рішення, а елемент доступності міської інфраструктури для осіб з порушеннями зору. Проте деякі столичні підприємці, певне, про це часом забувають.

Деякі представники вуличної роздрібної торгівлі, а також ресторанного бізнесу встановлюють свої навіси, вуличні меблі, а також інші елементи на шляху розміщення тактильної плитки. Це є загрозою для здоров'я, а іноді для життя людей з порушеннями зору. З метою притягнення до відповідальності недобросовісних суб’єктів господарювання, а також усунення з тактильної плитки різних елементів благоустрою було направлено звернення до Департаменту міського благоустрою КМДА.

Наразі у столиці проходить перевірка для виявлення таких порушень. Кияни, які помітили сторонні об'єкти на тактильній плитці, можуть повідомити про це у районні адміністрації, Департамент міського благоустрою або зателефонувати на "гарячу лінію" за телефоном: 15-51.

На Позняках запрацював фонтан "Груша"