Нові факти щодо розкрадання бюджетних коштів на будівництві Подільського мосту в Києві: генпідряднику оголошена нова підозра.

У Києві виявили нові факти розкрадання бюджетних коштів на будівництві Подільського мосту. Столична прокуратура підозрює генпідрядника у розкраданні 6 мільйонів гривень бюджетних коштів.

Слідчі установили, що у грудні 2020 року генпідрядник навмисне зазначив у документах неправдиві цифри щодо виконання підводних робіт з очищення металоконструкцій від обростання. Керівник організації вказав, що на виконання робіт, які проводилися на глибині 12-20 метрів із залученням водолазної техніки, витратили шість мільйонів гривень.

Правоохоронці за участю спеціалістів та водолазів вирішили перевірити правдивість цих даних. 

У Києві виявили нові факти стосовно розкрадання бюджетних коштів на будівництві Подільського мосту., травень 2023 рік"За результатами судової будівельно-технічної та економічної експертизи роботи на загальну суму понад 6 млн грн документально не підтверджуються. Відтак генпідрядна організація незаконно отримала вказані кошти за роботи, які фактично не проводилися", — підкреслили представники прокуратури.

Керівнику оголосили підозру у привласненні коштів територіальної громади в особливо великих розмірах, наразі він знаходиться під домашнім арештом.

До речі, це вже не перший факт щодо розкрадання грошей під час будівництва Подільсько-Воскресенського мосту. Раніше генпідрядника підозрювали у привласнення 36 млн гривень.

Нагадаємо, що Подільський міст будується з 1993 року. Цей перехід повинен з'єднати Поділ з лівобережними районами Воскресенка та Райдужний масив. Будівництво неодноразово зупинялося. Першу чергу планували відкрити ще у 2021 році.

Раніше ми писали, що стало відомо, скільки Париж виділив на добудову пішохідного мосту на Оболонський острів.

На Північному мосту водій вантажівки упустив у Дніпро старий МАФ: відео