У Києві викрили шахрая, який виманював гроші в родин зниклих бійців ЗСУ

У Києві викрили шахрая, який виманював гроші в родин зниклих бійців ЗСУ. Про це повідомили представники Київської міської прокуратури.

Зловмисник знаходив у соцмережах дописи про зниклих захисників, а потім представлявся родичам бійців офіцером ЗСУ, волонтером або побратимом та надавав неправдиву інформацію про місцеперебування військового.

У Києві викрили шахрая, який виманював гроші в родин зниклих бійців ЗСУШахрай наголошував, що воїні знаходяться у важкому стані, з численними пораненнями у Бахмуті чи Кремінній. Користуючись нагодою, він пропонував "допомогти" евакуювати хлопців з передової на власному авто. Для цього підозрюваний пропонував родичам перерахувати на його особистий банківський рахунок кошти начебто на бензин для перевезення розшукуваних бійців, закупки ліків для них тощо.

У Києві викрили шахрая, який виманював гроші в родин зниклих бійців ЗСУУ Києві викрили шахрая, який виманював гроші в родин зниклих бійців ЗСУ"Отримавши гроші, шахрай припиняв із потерпілими зв’язок, а інколи навіть ображав останніх, вказуючи на їх довірливість", — підкреслили правоохоронці.

У Києві викрили шахрая, який виманював гроші в родин зниклих бійців ЗСУСлідство викрило злочинця. Ним опинився 28-річний уродженець Сумської області. Він ошукав шість родин. За свою "допомогу" він просив від 1,5 до 5 тисяч гривень.

Наразі триває досудове слідство, оскільки невідомо достеменно, скільки ще зловмисник міг  ошукати людей.

Раніше ми писали, що правоохоронці Київщини ліквідували ще одну схему підпільного виїзду чоловіків призовного віку за межі України, яку організувало подружжя киян.

В Україну намагалися нелегально провезти літак вартістю 9 тисяч євро: фото