У Києві викрили продавців екзотичних тварин, які занесені до Червоної книги
Фото: КМДА

Нещодавно у Києві викрили продавців диких та екзотичних тварин. 52 тварини перевезли до Київського зоопарку.

Про це повідомили на сайті КМДА.

Тварини знаходилися у несприятливих умовах та подальше перебування у "власників" становило загрозу для їх життя.

Дикі та екзотичні тварини, які були вилучені у продавців Наразі тварини у безпеці та знаходяться у карантині. "Вони потребують реабілітації, створення видоспецифічних умов, компетентного догляду та невідкладної ветеринарної допомоги. Наразі фахівці проводять аналізи та готують Акт огляду, щоб задокументувати проблеми, з якими поступили тварини", — йдеться в повідомленні.

Тварини, яких вилучили у незаконних продавцівНа жаль факт жорстокого поводження з тваринами у суді довести не просто. Такі аспекти, як несприятливі умови утримання, відсутність документів та наявність патологій поведінки, суд не бере до уваги. "Тому важливо аби відповідальний підрозділ Державної екологічної інспекції ретельно розглянув це питання", — кажуть представники КМДА.

Екзотичні тварини, яких вилучили у незаконних продавцівШанси виграти суд підвищує те, що деякі тварини внесені до міжнародних червоних списків, Червоної книги України. А ц заперечить конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни й флори, що перебувають під загрозою зникнення. У зоопарку кажуть, що "готові додатково залучити зоозахисні організації, оскільки вважають цей випадок вкрай резонансним і важливим для зміни ставлення до проблем утримання диких тварин".

Тварини, яких вилучили у незаконних продавців у КиєвіНа жаль не всі тварини були вилучені у продавців. Для досудового утримання вдалось вилучити тільки тварин, життю яких існувала загроза.

Раніше ми писали, що столичні зоозахисники з UAnimals запустили благодійний аукціон для порятунку тварин. В рамках аукціону хтось із українців зможе отримати оригінальний автограф Магатми Ґанді за донат

Лапка турботи: як за 10 гривень допомогти тваринам