У Києві відновила роботу Велика дзвіниця Києво-Печерської лаври, з якої відкривається чудовий краєвид на Київ.

У Києві відновила роботу Велика дзвіниця Києво-Печерської лаври, з якої відкривається чудовий краєвид на столицю. Це одна з найвищих будівель міста (висота складає 96,52 м).

Вперше з часів повномасштабного вторгнення її знову відкрили для відвідування. Кияни та гості міста можуть потрапити до дзвіниці з 10:00 до 18:00 щодня. Вартість експрес огляду заповідника із відвідуванням дзвіниці  коштує 150 гривень. Адреса: вулиця Лаврська, 15.

Представники Національного заповідника "‎Києво-Печерська лавра" зазначають, що за ясної погоди з верхнього ярусу лаврської дзвіниці можна побачити Козелець, Переяслав, Васильків й околиці на відстані щонайменше 150 кілометрів.

Велика дзвіниця Києво-Печерської лаври фотоВелика лаврська дзвіниця здавна була одним з візуальних символів Києва та першим орієнтиром для мандрівників.

Перші згадки про цю святиню з'явилися у 16 столітті. Спочатку вона була дерев'яною. Кам'яною дзвіниця стала в середині 18 століття. Навіть за часів Другої Світової війни приміщення Великої дзвіниці не постраждало.

Раніше ми писали, що 29 квітня знову відкрив двері для відвідувачів Національний парк "Межигір'я": режим роботи та ціни.

Уперше за 300 років в Києво-Печерській Лаврі провели богослужіння українською