У Києві відкрили виставку про війну "Україна. Розп'яття"
Фото: facebook.com/warmuseum.kiev.ua

У Національному музеї історії України у Другій світовій війні відкрилася виставка "Україна. Розп'яття", присвячена війні в Україні. Про це розповіли у Міністерстві культури та інформаційної політики. 

До виставки увійшли артефакти російської віськової агресії в Україні, зокрема, унікальні предмети, які стали матеріальними свідченнями військових злочинів рф в Україні. Серед них — збиті ворожі гвинтокрили, зруйнований купол української церкви, російські сухпайки тощо. 

"Цього року в нашій країні День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні є досить незвичайними. В період активної фази війни ці дні набувають нових сенсів та символів. Тому Національний музей історії України у Другій світовій війні відкрив виставку нашої сьогоднішньої війни "Україна. Розп‘яття". Вона б не стала можливою без наших героїчних Збройних Сил України та Міністерства внутрішніх справ України", — зазначив очільник МКІП Олександр Ткаченко.

Фото: t.me/mkipu

Фото: t.me/mkipu Фото: t.me/mkipu

Фото: t.me/mkipuУ музеї зазначили, що для відвідування виставкового центру із самостійним оглядом чи замовленням екскурсій обов'язкова попередня реєстрація. Оглянути виставку без попереднього запису можна лише за відсутності попередньої реєстрації інших відвідувачів на вказаний час та за наявності вільних місць.

Фото: facebook.com/warmuseum.kiev.ua Фото: facebook.com/warmuseum.kiev.ua
Спротив російській окупації, день 75