У Києві відкрили виставку, присвячену роковинам трагедії в Бабиному Яру
Фото: МКІП

У виставковому центрі "Жива пам’ять" відкрили виставку до 82-х роковин трагедії в Бабиному Яру.

Про це повідомили в Мінкульті.

Зазначається, що мультимедійна документальна експозиція "Бабин Яр: Дзеркала смерті" — історія не тільки про жахіття минулого, а про російські злочини сьогодення. Відвідувачі зможуть дізнатися історії жертв Голодомору і Маріуполя, депортованих кримських татар і розстріляних ромів, в’язнів ГУЛагу, Сирця та Ягідного, військовополонених, вбитих у Катині, Дарниці та Оленівці.

У Києві відкрили виставку, присвячену роковинам трагедії в Бабиному Яру

"Ми намагалися зробити рефлексію на всі події, які відбувалися протягом страшного ХХ століття. Це не тільки Голокост, Голодомор чи трагедія кримськотатарського народу. Це і Куренівська трагедія. Всі ці трагедії об’єднує те, що вони є людиноненависницькими, людей просто знищували. Тут ми говоримо про гуманізм. Також ми повертаємось і до сучасної історії", — розповіла керівниця Музею історії міста Києва Діана Попова.

Експозиція пропонує пройти шляхом київських євреїв 29 вересня 1941 року, яких прирекли на загибель. На кожному кроці виставки є дзеркала, в який відбиваються їхні долі.

"Жертви тоталітарних режимів раз по раз проходять фатальним шляхом від втрати свободи до втрати життя. Коли нарешті долі українців перестануть відображатися у цих скорботних дзеркалах?", — кажуть організатори.

Нагадаємо, раніше в музеї Івана Гончара продовжили виставку українського та кримськотатарського вбрання.