У Києві відкрили Центр посилення спроможностей з відбудови та модернізації України

У Києві відкрили Центр посилення спроможностей з відбудови та модернізації України.

Про це повідомили в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури.

Зазначається, що це спільний проєкт уряду та Київської школи економіки, який створено за підтримки Групи Світового банку.

"Проектів відбудови стає все більше, тому нам треба зосередитися на фактичній можливості імплементувати ці проекти. Нам необхідно мати внутрішню спроможність знаходити експертів, фахівців та формувати команди для оперування проектами", — пояснила заступниця міністра з питань європейської інтеграції Анна Юрченко.

Мета Центру — підвищити спроможності у відновленні України шляхом створення програм, які навчатимуть планувати, реалізовувати та управляти проєктами відбудови із залученням фінансування міжнародних організацій. Зокрема на платформі планують підготувати щонайменше 6 тисяч спеціалістів з відбудови протягом наступних трьох років.

"Впевнений, що Центр створить потужну, активну спільноту експертів для обміну досвідом, впровадження найкращих практик в атмосфері довіри та конструктивного діалогу", — наголосив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Найближчим часом почнеться навчання першої пілотної групи. Вона складатиметься зі ста топ-держслужбовців. Крім того, організатори планують запустити галузеву базу знань у сфері відбудови — Data room.

На відбудові багатоповерхівок у Київській області знайшли порушення