Шевченко: 4.5.0
Фото: ukrinform.ua

У Національному музеї Тараса Шевченка відкрилася виставка плакатів українських ілюстраторів "Шевченко: 4.5.0".

Про це повідомляється на сторінці заходу у Facebook.

"Кризові моменти української історії породжують потребу в суспільних авторитетах, і серед них завжди був Тарас Шевченко. Сьогодні він знову став образом першої необхідності. Великий національний поет, який з усіх сил протистояв роз'єднаності суспільства і з неймовірною силою вірив у вільну й незалежну Україну, живе у численних роботах українських художників-ілюстраторів, проживаючи війну разом із нами", — розповіли організатори виставки.

У виставкових залах музею Шевченка зібрано два десятки плакатів, які показують, як Тарас Шевченко і сформульовані ним націєтворчі смисли вшиваються в українську реальність по-новому, стають частиною смислів, за якими вивіряється належність незалежність українського культурного коду.

Директор музею Дмитро Стус розповів, що усі роботи оцифровані та вже зберігаються у цифровій колекції музею. Також Стус звернув увагу на актуальну назву виставки.

"Така ідея прийшла молодшому поколінню музею. Наразі ці цифри дуже промовисті - що все добре, що ми боремося, що все нормально: "Шевченко: все нормально". І я дякую тим людям, які під час мозкового штурму придумали цю назву", — сказав він.

Виставка "Шевченко: 4.5.0" триватиме до 31 липня. Вхід на виставку — за вхідним квитком до музею.

Концерти, виставки та ігри: куди піти у Києві 10-12 червня