У Музеї Києва відкрилась виставка про війну На сторожі Святої Софії: фото, графік роботи

В Музеї Києва відкрилась виставка "На сторожі Святої Софії" про російсько-українську війну та захист столиці від окупантів. Над проєктом працювали майже два роки. 

Про це повідомили у КМДА.

У Музеї Києва відкрилась виставка про війну На сторожі Святої Софії: фото

Мультимедійний виставковий проєкт поділений на частини та складається з трьох тематичних просторів.

Перший — "Українська цивілізація". Простір демонструє історію української цивілізації від Княжої доби до сьогодні.

У Музеї Києва відкрилась виставка про війну На сторожі Святої Софії: фотоДругий — "Російська цивілізація". Тут розповідається про російсько-радянську цивілізацію від часів Золотої Орди. На вході облаштували відтворений концтабір. Там представлена форма та атрибути табірної системи. Можна побачити збірний образ радянського воєначальника, військові нагороди, зброю тощо.

У Музеї Києва відкрилась виставка про війну На сторожі Святої Софії: фотоТретій —  "Оборона Києва". Цей простір занурить відвідувачів в історію захисту Києва від російських окупантів в лютому — березні 2022 року. На світлинах задокументували наслідки воєнних злочинів росіян у містах Київської області. Також можна побачити уламок ракети "Кинджал", який вперше збили у 2023 році над Києвом за допомогою ЗРК Patriot.

У Музеї Києва відкрилась виставка про війну На сторожі Святої Софії: фотоУ Музеї Києва відкрилась виставка про війну На сторожі Святої Софії: фотоВиставку можна відвідати з 18 вересня до 18 жовтня 2024 року. Вартість квитків: 160 грн звичайний, 80 грн пільговий.

Адреса: вулиця Богдана Хмельницького, 7

Графік роботи: середа-неділя з 11:00 до 18:00.

Раніше ми писали, театр Франка у Києві інтегрував "Дія.Підпис" на виставу "Конотопська відьма".

Виставки у Києві, які варто відвідати у вересні: добірка подій