У Києві відбувся форум "Модна індустрія: розвиток і взаємодія з державою": деталі

У Києві відбувся форум "Модна індустрія: розвиток і взаємодія з державою". На подію запросили дизайнерів та виробників українських товарів, щоб обговорити стан та внесок модної галузі в економіку України.

У Києві відбувся форум "Модна індустрія: розвиток і взаємодія з державою": деталіОрганізаторами форуму виступили Міністерство економіки та програма USAID "Конкурентоспроможна економіка України". На заході були присутні перша Віцепрем'єрка – Міністерка економіки Юлія Свириденко, дизайнери, власники українських брендів і керівники підприємств легкої промисловості.

У Києві відбувся форум "Модна індустрія: розвиток і взаємодія з державою": деталіОсновні питання, які обговорювали на форумі:

  • В якому стані перебуває модна індустрія та чи відповідає галузь викликам сьогодення;
  • Грантові можливості та історії успіху грантерів;
  • Який потенціал має Україна, як модний хаб Східної Європи;
  • Масштабування брендів під час війни та цінності made in Ukraine;
  • Як виробництво допоможе зростанню модної індустрії.

У Києві відбувся форум "Модна індустрія: розвиток і взаємодія з державою": деталіСпікери ділилися своїми думками, розповідали про виклики, які вимушені долати, давали практичні поради.

У Києві відбувся форум "Модна індустрія: розвиток і взаємодія з державою": деталі

Модна індустрія робить значний внесок в економіку. Щорічно українці купують товарів легкої промисловості на 5 мільярдів доларів, а це робочі місця, податки і можливість підтримувати обороноздатність країни

Підприємці, які прагнуть відкрити свою справу, можуть розраховувати на грант від держави — до 250 тисяч гривень на старт або розвиток бізнесу в межах програми "Власна справа", а виробники грант на переробку на суму до 8 мільйонів гривень. Також українці можуть скористатися програмою "Доступні кредити 5-7-9" й отримати позику до 150 мільйонів гривень на 10 років.

У Києві відбувся форум "Модна індустрія: розвиток і взаємодія з державою": деталіНа форумі підкреслили, що в Україні модна індустрія відчуває нестачу кваліфікованих кадрів. Тому роботодавці можуть звернутися до Державної служби зайнятості та замовити навчання необхідного фахівця. Також можна отримати ваучер на навчання —  27 тисяч гривень на опанування нового фаху. 

Детальніше про те, як минув форум "Модна індустрія: розвиток і взаємодія з державою" можна за посиланням. 

Раніше ми писали, у чому зустрічати Новий рік 2024.

5 ідей, що подарувати чоловіку на свята