У Києві відбувся 30-й "Пробіг під каштанами": скільки містян долучилося

Сьогодні, 28 травня, у Києві провели традиційний "Пробіг під каштанами", присвячений Дню міста. 

Участь у ювілейному тридцятому забігу взяли 7000 учасників – кожен з них вніс свій благодійний внесок. Було сформовано понад 100 корпоративних команд. Найчисельніша налічувала 650 учасників.

"У нас була невеличка команда амбасадорів. Були лікарі та були хлопці військові, були представники ДСНС. Загалом були всі, хто рятує життя: лікарі рятують в операційних, військові – на фронті, ДСНС – в тилу", – розповіла організаторка заходу Ірина Кузнєцова.

Хто не встиг взяти участь в заході – можливість ще є, адже реєстрацію продовжили до кінця травня.

Учасники заходу бігли заради маленьких пацієнтів Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України. Їхня мета полягає у тому, аби зібрати 1 млн грн для потреб закладу. Ще одним реципієнтом благодійної допомоги цього року є фонд SMART Medical Aid, який розпочав проєкт "100 карет швидкої допомоги Україні". Завдання – зібрати кошти на карети швидкої допомоги для транспортування поранених у зонах бойових дій чи прифронтових зонах.

Через дію воєнного стану, учасники спортивного заходу не збиралися на одній локації та в один час. Вони доєдналися до пробігу онлайн і вийшли на пробіжку чи прогулянку в безпечному місці.

Нагадаємо, бренд O.Taje випустив жіночі поло з київськими каштанами.

Хто і коли заснував Київ: факти, версії, легенди