У Києві відбудеться наймасштабніший захід з адопції тварин: де та коли
Фото: dobri-ruky.com

У Києві 22 та 23 червня в Міжнародному виставковому центрі проведуть дні адопції тварин. Це буде наймасштабніший захід в Україні, який об'єднає одразу декілька відомих притулків.

Про це повідомили у КМДА.

Організатори заходу  — комунальне підприємство "Київська міська лікарня ветеринарної медицини", волонтери та притулки "Сіріус", "Зоопатруль" та "Хвостата банда". Відвідувачі зможуть прихистити собаку, кота чи іншу тварину та дізнатися корисну інформацію про догляд за чотирилапими.

Дні адопції тварин у МВЦ — програма :

  • тренінг "Перша допомога тваринам. Базова аптечка для улюбленця";
  • воркшопи від HAU «Протидія жорстокому поводженню з тваринами» та "Правила поводження з тваринами";
  • семінар на тему прихистку екзотичних тварин"
  • лекція від кінолога про те, як поводитися з твариною, яку ВПО, військовослужбовців та їхніх сімей, осіб з інвалідністю та пенсіонерів (за попередньою реєстрацією).

"На жаль, бачимо, що притулки для тварин у Києві та області переповнені. Значна частина собак і котів, які там перебувають, були евакуйовані із прифронтових територій. Також зустрічаються тваринки, які опинилися в притулку, бо їхні господарі пішли воювати і немає, кому опікуватися ними. Тому сьогодні, як ніколи, актуальним є гасло "не купуй – прихисти", — підкреслив директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний.

До заходу запрошують долучитися волонтерів та малі притулки для тварин. Для того, щоб взяти участь, необхідно зареєструватися до 10 червня.

Раніше ми писали, що UAnimals запустили онлайн-видання про гуманність до тварин і довкілля.

Допомога тваринам: Purina, Happy Paw та Нова пошта передали корм притулкам та зоозахисникам