У Києві відбудеться фестиваль "Лінія іспанського кіно": дата та програма

У Києві з 6 по 10 липня в кінотеатрі "Жовтень" відбудеться фестиваль "Лінія іспанського кіно". У програмі представлені п'ять знакових іспанських фільмів останніх років, які здобули визнання як у себе батьківщині, так і у світі. Квитки вже в продажу на сайті кінотеатру.

Фестиваль "Лінія іспанського кіно" у Києві пройде в липні: що у програмі

Що буде у програмі фестиваль "Лінія іспанського кіно"

На відкритті покажуть комедію "Найкращий бос" (2022 рік, режисер Фернандо Леона де Араноа). Стрічку визнали найкращою європейською комедією 2022 року (за версією Європейської кіноакадемії). Також фільм отримав шість нагород від Національної кінопремії Іспанії "Ґоя". 

Фестиваль "Лінія іспанського кіно" у Києві пройде в липні: що у програміПаралельно з відкриттям фестивалю фільм виходить в український прокат. У картині йдеться про харизматичного бізнесмена. Напередодні присудження престижної нагороди за досконале ведення бізнесу, він намагається тримати марку турботливого керівника, який невпинно працює задля добробуту співробітників. Головну роль виконує оскароносний Хав’єр Бардем.

Також на фестивалі представлять наступні фільми:

  • "Колискова" (режисер Педро Альмодовар) про стосунки батьків і дітей. Події розгортається довкола молодої матері, що проводить час у сімейному колі в селищі на узбережжі Країни Басків;
  • "Чемпіони" (режисер Хав'єр Фессер), де тренер з баскетболу отримує завдання зробити чемпіонів з команди людей з ментальними порушеннями;

Фестиваль "Лінія іспанського кіно" у Києві пройде в липні: що у програмі

  • "Душа команди" (режисер Роберто Буесо).  Головна героїня — нова черниця в інтернаті, вихованці якого зустрічають жінку пустощами й витівками. Щоб завоювати повагу юних розбишак, вона започатковує шкільну футбольну команду.

Фестиваль "Лінія іспанського кіно" у Києві пройде в липні: що у програміПовідомляється що ще один фільм буде доданий у програму згодом.

Подію проведуть Посольство Іспанії в Україні у співпраці з кінокомпанією «Артхаус Трафік».

Фестиваль "Лінія іспанського кіно" заснували у 2004 році, і до 2012 року він проходив майже щорічно. Цьогоріч кіноогляд відбудеться увосьме.