У Києві відбудеться читання книжки колишнього політв’язня Геннадія Афанасьєва
Фото: Геннадій Афанасьєв у Facebook

27 січня відбудеться читання книжки "Піднятися після падіння", яку написав кримчанин та колишній політв’язень кремля Геннадій Афанасьєв. Він загинув у бою 18 грудня 2022 року. 

Як повідомили на сайті МКІП, в основі книги — спогади про перебування у російській в’язниці, опубліковані у 2016–2018 роках інтернет-виданням "Крим. Реалії".

У книжці йдеться про те, що "піднятися після падіння можна, лише розірвавши ланцюги, що скували душу". Афанасьєв розповів сувору правду про країну-ГУЛАГ, російський полон і про те, як, опинившись сам на сам із ворогом, знаходив у собі сили продовжувати боротьбу.

Геннадій Афанасьєв був учасником Революції Гідності у Сімферополі, а під час окупації Криму, у 2014 році, брав участь у русі за єдину Україну. За це у грудні 2014 року його засудили до семи років позбавлення волі в колонії суворого режиму за "терористичну діяльність". Але в червні 2016 році відбувся обмін полоненими, тоді й вдалося визволити воїна. У 2022 році, після початку повномасштабної війни, Геннадій вступив у лави ЗСУ. Після 10 місяців боротьби він загинув на території Луганської області у віці 32 років.

Читання пройде в Інформаційно-виставковому центрі Музею Майдану (Майдан Незалежності, 18/2), 27 січня о 16:00. Для участі необхідно зареєструватися.

Раніше ми писали, що книга про культурну спадщину України увійшла до списку найкращих видань 2022 року.

"Укрпошта" випустила книгу з марками про красу України вартістю 4500 грн